Εισάγετε λέξη/όρο:

Κατηγορίες

Γόνατα Μακ-Φέρσον (Mac-Pherson)

Θέση:
< Όλα τα περιεχόμενα

Τα γόνατα McPherson έχουν καθιερωθεί στην εμπρός ανάρτηση και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της απλής κατασκευής τους, το μικρό τους κόστος και την εύκολη εγκατάσταση τους. Ο συγκεκριμένος τύπος αποτελείται από μια ομοκεντρική συναρμογή ενός αμορτισέρ τοποθετημένο μέσα σε ένα σπειροειδές ελατήριο. Η εν λόγω συναρμογή βασίζεται σε ψαλίδια βάσης ενώ μερικοί κατασκευαστές τα εφαρμόζουν και στις πίσω διατάξεις.
Στο σύστημα αυτό χρησιμοποιείται μόνο ένα αρθρωτό διχαλωτό (ψαλίδι), το οποίο συνδέει το σασί με το κάτω μέρος του φορέα του τροχού. Στην πάνω πλευρά δεν υπάρχει ψαλίδι, αλλά μια κατακόρυφη τηλεσκοπική αντηρίδα, η οποία έχει μέσα της τα αμορτισέρ και γύρω της ένα μακρύ σπειροειδές ελατήριο, Αυτή η τηλεσκοπική αντηρίδα ενσωματώνεται στο κάτω μέρος της (χωρίς άρθρωση) με το φορέα του άξονα του τροχού και στο επάνω μέρος της στερεώνεται με μια ειδικά σχεδιασμένη πυργοειδή εσοχή του ενοποιημένου σήμερα σασοαμαξώματος.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85 & https://www.caroto.gr/2009/02/11/%ce%b3%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%b1-mcpherson/

Περιεχόμενα