Infinity – EX37

Ποια είναι η Infiniti; Η Infiniti είναι θυγατρική εταιρεία της Nissan, αποκλειστικά πολυτελή μοντέλα μεγάλου κυβισμού. Τα μοντέλα της κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1989, ενώ εδώ και μερικά χρόνια λανσάρονται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, στην Κορέα, στην Κίνα και στη Ρωσία. Kατασκευάζονται σε δύο εργοστάσια στην Ιαπωνία, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων που καταγράφει η φίρμα είναι στις Η.Π.Α και στη Ρωσία.

Στην Ελλάδα, αρχικά τουλάχιστον, θα δούμε 4 νέα μοντέλα, τα crossover FX και EX, το G37 sedan και το G37 Coupe. Oι υπεύθυνοι της εισαγωγικής εταιρείας υπογράμμισαν τη σημασία των After Sales υπηρεσιών, στις οποίες και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση. Μάλιστα, τόνισαν λεπτομέρειες όπως το γεγονός ότι εξειδικευμένο προσωπικό θα αναλαμβάνει να παίρνει το αυτοκίνητο από το σπίτι ή το χώρο εργασίας του ιδιοκτήτη, προκειμένου να το πηγαίνει για service και φυσικά μετά θα το επιστρέφει στο ίδιο σημείο.

To μικρότερο από τα δύο crossover της Infiniti συνδυάζει πολυτέλεια, κομψότητα και επιδόσεις, όλα σε ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά αμάξωμα “ευρωπαϊκών” διαστάσεων. Η εμφάνισή του περιγράφεται κατά κύριο λόγο από το διακριτικά κουπέ τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος και από τους μικρούς προβόλους. Ο 3,7 λίτρων V6 κινητήρας του αποδίδει 320 ίππους και 360 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με άμεσο αυτόματο σειριακό κιβώτιο 7 σχέσεων. Το εν λόγω μοτέρ έδειξε αρκετά ικανό -από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας του- να κινήσει σε γρήγορους ρυθμούς το EX. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έρχεται μόλις σε 6,4 δευτερόλεπτα. Από πλευράς χώρων, η δεύτερη σειρά καθισμάτων του EX μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 2 ενήλικες ή 3, με μικρές μόνο παραχωρήσεις.

Κυβισμός (κ.εκ.)3.6962.993 (D)
Ισχύς (PS)320238
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)240220
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)6,47,9
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)11,28,5
Αριθμός θυρών55
Αριθμός θέσεων55
Τιμή σε ευρώ
Τιμή σε δραχμές

Euro NCAP:
Προσωπικό σχόλιο: Όταν μάθουμε την τιμή του μπορούμε να το κρίνουμε.

Πηγή: http://www.4x4mag.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=72&NEWS_DATA_ID=72516