Lincoln – Navigator

Στις 12 Απριλίου 2017, το τέταρτης γενιάς Lincoln Navigator κυκλοφόρησε στο 2017 New York Auto Show. Όπως και με τις προηγούμενες γενιές, η τέταρτη γενιά παραμένει το αντίστοιχο του Λίνκολν της Ford Expedition, το οποίο προσφέρεται τόσο σε τυπική όσο και σε παραλλαγή μεταξόνιου (Lincoln Navigator L). Όπως και πριν, προσφέρονται και δικίνητο και τετρακίνητο.
Η τέταρτη γενιά σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στο εξωτερικό στυλ του Navigator, καθώς υιοθέτησε τα χαρακτηριστικά του 2017 Lincoln Continental. Σε μια άλλη σημαντική αλλαγή, η γραμμή μοντέλου υιοθέτησε την κατασκευή αμαξώματος αλουμινίου.

Η τέταρτης γενιάς Lincoln Navigator χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Ford T3, που αναπτύχθηκε με τον κωδικό κωδικό U554. Διατηρώντας την κατασκευή body-on-frame, το Lincoln Navigator (και η Ford Expedition) κατασκευάστηκαν παράλληλα με το 2015 Ford F-150. Η τετράτροχη ανεξάρτητη διαμόρφωση ανάρτησης διατηρήθηκε, με επανασχεδιασμένη διάταξη πίσω ανάρτησης.
Σε κοινή χρήση με το Ford F-150 Raptor, το Lincoln Navigator είναι εξοπλισμένο με 450-hp twin-turbocharged 3.5L EcoBoost V6 (αν και η Lincoln έχει σταματήσει τη χρήση της ονοματολογίας EcoBoost). Ο κινητήρας με την υψηλότερη απόδοση που πωλήθηκε ποτέ από τη Lincoln, ο 3.5L V6 συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων (αντικαθιστώντας το προηγούμενο αυτόματο 6-ταχυτήτων).

Όπως και με το Ford F-150 του 2015, το σώμα της Lincoln Navigator τέταρτης γενιάς (και η Ford Expedition) σχεδιάστηκε ως μέρος μιας αλλαγής στην κατασκευή αμαξώματος αλουμινίου, με τη χρήση χάλυβα που προορίζεται σε μεγάλο βαθμό για τις ράγες πλαισίου πλαισίου. Σχεδόν 200 κιλά ελαφρύτερα από την προηγούμενη γενιά, το τέταρτης γενιάς Navigator είναι φυσικά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, με την τυπική διαμόρφωση του μεταξόνιου να κερδίζει τρεις ίντσες στο μεταξόνιο, ενώ το μακρύ μεταξόνιο L κερδίζει σχεδόν μια ίντσα (που γίνεται το μακρύτερο μεταξόνιο Λίνκολν παράγεται ποτέ εκτός από την παραλαβή Mark LT). Όσον αφορά το μήκος του σώματος, και οι δύο εκδόσεις συντομεύθηκαν περίπου μισή ίντσα.

Κυβισμός (κ.εκ.)3.496 (4×2)3.496 (4×4)
Ισχύς (PS)456456
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)252250
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)6,16,3
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)13,113,1
Αριθμός θυρών55
Αριθμός θέσεων88
Τιμή σε ευρώ

Euro NCAP:
Προσωπικό σχόλιο: Πολυτέλεια αμερικάνικης ηπείρου.

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Lincoln_Navigator