Chevrolet – Tahoe III

Το όνομα του μοντέλου προήλθε από την ονομασία της λίμνης Τάχο (Tahoe lake), που είναι η μεγαλύτερη αλπική λίμνη στη Βόρεια Αμερική. Για την ακρίβεια, η ονομασία του αποτελεί έμμεση αναφορά στο τραχύ και δύσβατο έδαφος της περιοχής γύρω από τη λίμνη, υπονοώντας έτσι τον σκληροτράχηλο και ανθεκτικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Διαχρονικά, το Tahoe διατίθεται σε 3 «κανονικές» εκδόσεις εξοπλισμού, τη βασική LS, την πληρέστερη LT και την ημι-πολυτελή LTZ, καθώς και στην ειδική έκδοση Z71 που φέρει ειδικές ρυθμίσεις για αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η πρώτη γενιά του διατέθηκε τους πρώτους λίγους μήνες αποκλειστικά ως 3-πορτο SUV, ενώ από την άνοιξη του 1995 προστέθηκε και μια εκδοχή 5-πορτο SUV. Από την εισαγωγή της δεύτερης γενιάς του και μετά, έγινε αποκλειστικά 5-πορτο. Εκτός από το στάνταρ 5-πορτο SUV (Sport Utility Vehicle) Tahoe, προσφέρεται διαχρονικά και μία ακόμα εκδοχή αμαξώματος: 5-πορτο SUV με μακρύτερο μεταξόνιο, με την ονομασία Chevrolet Suburban. Επίσης, από το 2001 παρήχθη, και μια 4-πορτη εκδοχή SUΤ (Sport Utility Truck), δηλαδή pick-up, με την ονομασία Chevrolet Avalanche.

Πληθωρικότητα σε όλο της το μεγαλείο, σε διαστάσεις και κινητήρα, από έναν γνήσιο εκφραστή της φιλοσοφίας των εκτός δρόμου οχημάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όλη του φιλοσοφία απέχει αρκετά από τα ευρωπαϊκά και ακόμα περισσότερο από τα δικά μας δεδομένα. Σε πρακτικό επίπεδο δεν παρουσιάζει κάποιες ουσιαστικές ελλείψεις, όμως ταυτόχρονα δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει σε κάποιους τομείς από τους βασικούς του αντιπάλους, που αποτελούν τα κατεστημένο της κατηγορίας.

Χώροι
Κινητήρας
Εξοπλισμός

Κατανάλωση
Εργονομία

Κυβισμός (κ.εκ.)5.328
Ισχύς (PS)320
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)200
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)9,2
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)18,5
Αριθμός θυρών5
Αριθμός θέσεων5 (7)
Τιμή σε ευρώ70.700
Τιμή σε δραχμές24.091.025

Euro NCAP:
Προσωπικό σχόλιο: Οι τεραστίων διαστάσεων αμερικάνοι με ωραίο σχέδιο.

Πηγή: Auto Νέα, Extra 2006 14/06/2006