Honda – CRV III

Με μία δική της ξεχωριστή ταυτότητα και πιο ασφάλτινο χαρακτήρα η τρίτη γενιά του CR-V καλείται να αντιπροσωπεύσει επάξια του προκατόχους της, οι οποίοι πουλήθηκαν σε 2,5 εκατ. οχήματα. Οι προϋποθέσεις για τη συνέχεια της επιτυχημένης εμπορικής πορείας δείχνουν ότι πληρούνται. Γενικότερα, το σύνολο είναι ελκυστικό και πιο συμπαγές, χάρη και στις μικρότερες εξωτερικές διαστάσεις σε σχέση με το προκάτοχο CR-V (πιο κοντό κατά 105 χλστ. σε μήκος, 35 χλστ. χαμηλότερο και μεταξόνιο κατά 10. χλστ. μικρότερο), στο αυξημένο κατά 40 χλστ. πλάτος, καθώς και στα αυξημένα κατά 25 και 5 χλστ. μετατρόχια εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο αισθητικά και εμφανίζει καλή ποιότητα κατασκευής, παρά τη χρήση σκληρών πλαστικών. Η συναρμολόγηση βρίσκεται σε καλά επίπεδα, ενώ ο επιλογέας που βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα, και το “περίεργο” χειρόφρενο προσδίδουν κάποια εκκεντρικότητα στο -κατά τα άλλα- συντηρητικό, αλλά εργονομικό εσωτερικό. Η υψηλή θέση οδήγησης και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν πολύ καλή ορατότητα. Οι χώροι είναι πολύ καλοί για πέντε επιβάτες με πρωταγωνιστή αυτόν για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ επαρκής είναι ο χώρος για τα κεφάλια τους. Αυτός για τις αποσκευές θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μιας οικογένειας (524 λίτρα).

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η οδική συμπεριφορά του νέας γενιάς CR-V στην άσφαλτο.Το γεγονός αυτό κατατάσσει το νέο SUV της Honda ανάμεσα στα καλύτερα οχήματα της κλάσης,κάτι που οφείλεται, κατά την άποψή μας, πρωτίστως στο χαμηλότερο πλέον κέντρο βάρους και εν συνεχεία στο αυξημένο πλάτος του αμαξώματος.

Κυβισμός (κ.εκ.)1.9972.199
Ισχύς (PS)150150
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)190190
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)10,29,6
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)8,16,5
Αριθμός θυρών5 5
Αριθμός θέσεων55
Τιμή σε ευρώ34.400
Τιμή σε δραχμές11.721.800

Euro NCAP: https://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings/en/results/honda/cr-v/15723
Προσωπικό σχόλιο: Τουλάχιστον να μην άλλαζε τόσο γρήγορα το μοντέλο και πέφτει η τιμή στα προηγούμενα.

Πηγή: http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?news_data_id=58445&category_id=72