Lamborghini – LM002

Η Lamborghini LM002 γνωστό ως “φορτηγό Lamborghini” είναι ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Lamborghini μεταξύ 1986 και 1993. Το LM002 ήταν μια ασυνήθιστη για την Lamborghini κατασκευή, η οποία, από τότε ήταν ήδη γνωστή για τα υψηλής απόδοσης, χειροποίητα, σούπερ / σπορ αυτοκίνητα. Το LM002 δεν ήταν το πρώτο του είδους που κατασκευάστηκε από την Lamborghini. Δύο πρωτότυπα οχήματα, το Cheetah και το LM001, άνοιξαν το δρόμο για το LM002. Και τα δύο οχήματα χρησιμοποιούσαν οπίσθιους αμερικάνικους κινητήρες και προορίζονταν για στρατιωτική χρήση, αλλά δεν τα πήγαν καλά. Με την ιδέα της χρήσης ενός εμπρός τοποθετημένου Countach V12 για κινητήρα του LM001 ήρθε το επόμενο μοντέλο, το “LM002”, το οποίο ήταν το πρώτο από τα τρία που είδε την πραγματική παραγωγή της Lamborghini. Το LM002 είναι μέρος μιας σειράς οχημάτων, η Lamborghini Militaria.

Το μοντέλο παραγωγής παρουσιάστηκε στο Brussels Auto Show το 1986. Ονομάστηκε “Rambo-Lambo”.
Παρά το μεγάλο βάρος, η απόδοση του μεγάλου LM 002 ήταν ισοδύναμη με τα supercars στα οποία η Automobili Lamborghini είχε συνηθίσει το κοινό της.
Με τον ισχυρό κινητήρα V12 και την κίνηση σε όλους τους τροχούς, το LM 002 θα μπορούσε να ανέβει σε κλίση 120% και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 210 km / h, με επιτάχυνση 0 έως 100 σε 7,8 δευτερόλεπτα.
Με το LM 002, η Lamborghini δημιούργησε έναν πρόδρομο των SUV υψηλής ισχύος που εμφανίστηκαν μόνο μια δεκαετία αργότερα.
Για όσους ήθελαν ακόμα περισσότερη ισχύ, θα μπορούσε να παραγγελθεί το θαλάσσιου τύπου V12 7.2 λίτρων Lamborghini L804, που τοποθετείται πιο συχνά στα σκάφη ανοικτής θαλάσσης κατηγορίας 1.

Το LM 002 ήταν εξοπλισμένο με αλουμίνιο και φίμπεργκλας. Τα ελαστικά του αναπτύχθηκαν ειδικά από την Pirelli (Pirelli Scorpion) με σκοπό να προσφέρουν κορυφαία απόδοση πρόσφυσης σε μαλακά και ανώμαλα εδάφη.
Σε αυτό το μοντέλο, η αεροδυναμική και οι “ελαφριές” αρχές παραμερίστηκαν προκειμένου να χτιστεί ένας πραγματικός γίγαντας εκτός δρόμου, ικανός να «εκφοβίσει τον εχθρό».
Το εσωτερικό σχεδιάστηκε επίσης σύμφωνα με τέτοιες τρομερές αρχές, ωστόσο η δερμάτινη ταπετσαρία και ο κλιματισμός ήταν μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών για το LM 002.
Τα μη στρατιωτικά μοντέλα ήταν εξοπλισμένα με ένα πλήρες πακέτο πολυτελείας, που περιλαμβάνει πλήρη δερμάτινη επένδυση, σκούρα ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό και ένα στερεοφωνικό premium τοποθετημένο σε κονσόλα οροφής.

Υπάρχουν δύο ειδικά αυτοκίνητα LM002 με σκοπό να τα καταστούν ικανά να συμμετάσχουν στο Ράλι Paris Dakar. το ένα βαμμένο σε λευκό και το άλλο βαμμένο σε πορτοκαλί. Το 1988, η Lamborghini κατασκεύασε τη λευκή. Το απογύμνωσαν από όλο το περιττό βάρος και του έδωσαν μια αναβαθμισμένη ανάρτηση, τροποποιήσεις κινητήρα που το έφεραν στα 600 hp (447 kW), πλήρες κλωβό προστασίας, παράθυρα πλεξιγκλάς και εξοπλισμό GPS. Η χρηματοδότηση εξαντλήθηκε πριν μπορέσει να συμμετάσχει επίσημα σε διαγωνισμό, αν και ένας από αυτούς συμμετείχε στο Rallye des Pharaons στην Αίγυπτο και σε άλλο στην Ελλάδα, και οι δύο φορές καθοδηγούμενοι από τον Sandro Munari. Το πορτοκαλί αναπτύχθηκε από την Ελβετία World LM Racing Team.

Κυβισμός (κ.εκ.)4.7577.257
Ισχύς (PS)332420
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)206210
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)8,37,8
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)23,730,0
Αριθμός θυρών44
Αριθμός θέσεων4 4
Τιμή σε ευρώ
Τιμή σε δραχμές

Euro NCAP:
Προσωπικό σχόλιο: Πρόδρομος των πολυτελών SUV.

Πηγή: https://www.lamborghini.com/en-en/brand/masterpieces/lm002