Fiat – Strada Adventure

Το νέο FIAT Strada ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά, με στόχο να συνεχίσει την καριέρα του προκατόχου του. Με τις πωλήσεις του στην παγκόσμια αγορά να αριθμούν 127.800 οχήματα, το Strada ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της γκάμας FIAT Professional για το 2011, πίσω από το Fiat Ducato. Το FIAT Strada διατίθεται στη χώρα μας σε τρεις εκδόσεις (Working, Trekking, Adventure) και τρεις τύπους αμαξώματος (κοντή καμπίνα, μακριά καμπίνα, διπλοκάμπινο) και συνολικά σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές. Η πιο σημαντική καινοτομία του νέου Strada είναι η διπλοκάμπινη έκδοση που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες οδηγούς όσο και στους φαν των extreme sports.

Σε χρήστες που αναζητούν ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να μεταφέρει άνετα τέσσερα άτομα, ενώ την ίδια στιγμή έχει διαθέσιμο ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 630 κιλά. Εξοπλίζεται δε με το δυνατό κινητήρα 1.3 MultiJet 16v Euro 5 των 95 ίππων. Για τις πιο απαιτητικές καταστάσεις διατίθεται, στις εκδόσεις Αdventure, το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό E-Locker που ενισχύει την πρόσφυση των κινητήριων τροχών στα ολισθηρά εδάφη. Οι συνδυασμοί και οι δυνατότητές του, επιτρέπουν στο νέο Strada να ανταγωνιστεί μεγαλύτερα επαγγελματικά pick up, έχοντας όμως το επιπρόσθετο πλεονέκτημα του χαμηλότερου βάρους, της χαμηλότερης τιμής αγοράς, του χαμηλότερου κόστους συντήρησης και της χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου.

Το στιλ του Strada βασίζεται στην εικόνα ενός δυνατού, δυναμικού και χρηστικού αυτοκινήτου. Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του νέου Strada είναι η εμφάνιση του εμπρόσθιου τμήματος. Αν και τις εντυπώσεις κερδίζει η έκδοση Adventure με τα μαύρα προστατευτικά που περιβάλλουν τον εμπρός προφυλακτήρα και τα πλαϊνά του αυτοκινήτου χαμηλά. Όλα αυτά προσδίδουν στην εμφάνιση του νέου Strada μια «άγρια» και ενδεικτική των δυνατοτήτων του ομορφιά. Το μήκος του νέου Strada είναι 4.409 mm (4.457 mm για τις εκδόσεις Adventure), το πλάτος 1.664 mm (1.740 mm στις εκδόσεις Adventure), με το μεταξόνιο στα 2.718 mm.

Κυβισμός (κ.εκ.)1.910 (D) (4×2)
Ισχύς (PS)80
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)163
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)15,0
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)5,3
Αριθμός θυρών2
Αριθμός θέσεων4
Τιμή σε ευρώ18.350
Τιμή σε δραχμές6.252.762

Euro NCAP:
Προσωπικό σχόλιο: Με αυτό το σχέδιο, μάλλον θα πουλούσε περισσότερο ως 4×4.

Πηγή: https://www.caranddriver.gr/fiat/arthro/fiat_strada_2012_stin_ellada_to_neo_pick_up_apo_14_700-7238465/