Subaru – Outback V

Η 20ετής παγκόσμια καριέρα του Subaru Outback συνεχίζεται πλέον με την 5η γενιά. Το καινοτόμο SUV, η ναυαρχίδα του ιάπωνα κατασκευαστή παρουσιάστηκε με σημαντικές αλλαγές, αλλά και με κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας. Με βελτιωμένη αεροδυναμική, νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα και φωτιστικά σώματα, θέτει νέα στάνταρ στον ανταγωνισμό. Οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν αλλάξει ελάχιστα, αλλά η εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων είναι οφθαλμοφανής. Εσωτερικά, η σχεδίασή του είναι φρέσκια κι εντυπωσιακή, ενώ η ποιότητα κατασκευής παραμένει κορυφαία και η ευρυχωρία αποτελεί ένα από τα πολλά του ατού.

Το εκπληκτικό του σύστημα ενεργητικής ασφάλειας eyesight (η κορυφαία καινοτομία του νέου Outback) από μόνο του μπορεί και κάνει τη διαφορά. Είναι στάνταρ στις αυτόματες εκδόσεις, λειτουργεί με δύο κάμερες τοποθετημένες δεξιά και αριστερά του εσωτερικού καθρέφτη, «διαβάζει» συνεχώς το δρόμο στα 110 μέτρα εμπρός και σε μια ακτίνα 35 μοιρών. Μπορεί και αντιλαμβάνεται ακαριαία οχήματα, πεζούς και δίκυκλα, προειδοποιεί αρχικά αν προβλέπεται «επαφή» και στη συνέχεια μπορεί και ακινητοποιεί το αυτοκίνητο αυτόματα με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, προκειμένου να προλάβει την οποιαδήποτε εμπλοκή. Η ταχύτητα ακινητοποίησης μπορεί να φτάσει και τα 70 χλμ/ώρα, σύμφωνα με όσα αντιληφθήκαμε εμείς κατά την παρουσίασή του, χωρίς να μας τα επιβεβαιώνει όμως η εταιρεία. Το όλο «πακέτο» συνδυάζεται και με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο προσαρμοζόμενο cruise control.

Και στο νέο Outback ακρογωνιαίος λίθος παραμένει πάντα ο συνδυασμός της συμμετρικής τετρακίνησης AWD, με τον επίπεδο κινητήρα boxer. Τώρα όμως υπάρχει η σημαντική προσθήκη του συστήματος x-mode το οποίο επεμβαίνει από μόνο του κι εφ΄ όσον χρειαστεί τόσο στον κινητήρα, όσο ακόμη στο κιβώτιο ταχυτήτων, στα φρένα και στο hill descent. Με τις αναρτήσεις να λειτουργούν απίστευτα υποδειγματικά σε κάθε είδους δρόμο, ακόμη και σε δασικούς λασπωμένους δρόμους, με το σύστημα διευθύνσεως να είναι απόλυτα άμεσο και την ακαμψία του αμαξώματος να εντυπωσιάζει. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού από μόνο του δίνει απόλυτες λύσεις στον οδηγό σε πραγματικά δύσκολες οδικές συνθήκες.

Κυβισμός (κ.εκ.)2.4981.998 (D)
Ισχύς (PS)175150
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ/ώρα)210192
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ/ώρα)10,29,9
Μέση κατανάλωση (λιτ./100χλμ)7,06,1
Αριθμός θυρών55
Αριθμός θέσεων55
Τιμή σε ευρώ 59.35051.900
Τιμή σε δραχμές 20.223.51217.684.925

Euro NCAP: https://www.euroncap.com/en/results/subaru/outback/7895
Προσωπικό σχόλιο: Μάλλον αδιάφορα κυβικά για την ελληνική αγορά.

Πηγή: https://automoto.com.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-subaru-outback/